درباره دیتاسنتر چه می دانید؟

در اغلب سازمان ها و شرکتهای مخابراتی و اینترنتی کلمه دیتاسنتر را می بینیم و ممکن است ندانیم مفهوم آن جدا از معنی لغوی دقیقا چیست. به تعریف ساده پایگاه داده مجموعه ای از کامپیوترها و دیگر اجزای متصل به آن هاست که در فضایی نگهداری می شوند. این سیستم ها ممکن است مخابراتی یا عملیاتی باشند. دیتا سنتر وظیفه پشتیبانی سرویس های اینترنت، اینترانت و اکسترانت را بر عهده دارد. مرکز داده یا پایگاه داده می تواند محلی برای ذخیره اطلاعات شرکت ها یا پردازش داده ها باشد. تمام دیتاسنترها به سیستم های امنیتی و خنک کننده فیزیکی مجهز هستند اما این طراحی ها و دیگر امکانات پایگاه های داده با توجه به نوع سرویس متفاوت است. پایگاه داده درواقع مغز هر سازمان است که تمام عملیات حساس در آن به پردازش می رسد.

موقعیت مکانی

موقعیت مکانی پایگاه داده اهمیت زیادی دارد. برای سازمان ها مهم است که دیتاسنتر آن ها در چه مکانی قرار دارد . چقدر تا مکان اصلی شرکت فاصله خواهد داشت. راه های دسترسی و امکان دسترسی از طریق زمینی و هوایی نیز همواره تحت بررسی است. وقتی مکان دیتاسنتر انتخاب شد نوبت به طراحی و دیزاین زیرساخت آن می رسد. طراحان باید نقشه درست را برای زیرساخت فناوری و تسهیلات و امکانات فیزیکی دیتاسنتر طراحی کنند.

منبع تامین انرژی

دیتاسنترها با توجه به نیاز اصلی سازمان، به منبع انرژی مناسب نیاز دارند . مقدار انرژی مصرفی آن ها هم به امکانات فیزیکی و دستگاه هایی که در آن ها وجود دارد، وابسته است. در این میان مهندسان می بایست مقدار انرژی وارد شده به دیتاسنتر را در نظر گرفته و میزان مصرفی تجهیزات را هم محاسبه کنند تا درصد بازدهی مناسب را به دست آورند.

امنیت

تمام سازمان ها می خواهند پایگاهشان در شرایط کاملا امنیتی نگهداری و تامین شود. در دیتاسنترهای حساس نیز تمامی درب های ورودی و درگاه ها تحت محافظت امنیتی قرار دارند و کارمندان تنها در صورت تایید کارت هویت می توانند وارد و خارج شوند.

کنترل و مدیریت زیرساخت

مدیران و مسوولان IT و زیرساخت دیتاسنترها همیشه در حال کنترل و مونیتور کردن وضعیت عملکرد دستگاه ها و زیرساخت دیتاسنترها هستند و این عملیات را از طریق نرم افزارهای مدیریتی مربوطه انجام می دهند. با پیشرفت تکنولوژی مجازی سازی این امکان فراهم آمده است تا مدیران و مسوولان زیرساخت بدون نیاز به حضور فیزیکی به منابع پایگاهها دسترسی پیدا کنند.

سیستم های خنک کننده

تمام سیستم های پردازنده و الکترونیکی در حین پردازش داغ می شوند. در نتیجه این افزایش دما، کارایی پردازنده ها به شدت پایین آمده و حتی ممکن است از کار بیافتند. به همین دلیل سرورها در فضای طبقه بندی شده و منظم در ردیف هایی قرار می گیرند که هوا بتواند از میان آن ها عبور کند. کلید اصلی ماجرا در دستان سرویس های خنک کننده و تهویه این فضاها است. دمای هوای استاندارد برای نگهداری از سرورها در پایگاه داده برابر با ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتی گراد در نظر گرفته شده است. طراحی و نحوه قرار گرفتن سرورها به گونه ای انجام می شود که در تهویه هوا و دسترسی به آن ها مشکلی پیش نیاید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

Shopping cart