طراحی و تولید دکل مهاری
کی از انواع رایج دکل های مخابراتی نصب دکل مهاری می باشد که می تواند در انواع سه پایه یا چهار پایه نصب شود، این نوع از دکل ها این قابلیت را دارد که تا ارتفاع زیاد به عنوان مثال حداکثر تا هفتاد دو متر بالا برود و ساختار آن عمود و باریک می باشد.این دکل ها انواع مختلفی دارند که از میان مهم ترین انواع آن می توان به دکل های G35 و G45 اشاره کرد؛ ما در این مطلب به معرفی دکل های مهاری، چگونگی فرآیند نصب کردن و هزینه ی لازم برای آن می پردازیم.
طراحی و تولید انواع دکل مهاری
دکل مهاری یکی از انواع دکل های مخابراتی به شمار می رود که کاربرد آن بیشتر در زمینه های:
- نصب آنتن های رادیویی
- نصب آنتن های موبایل
- نصب آنتن های بی سیم یا دیش های ماکروویو و… می باشد.
دکل مهاری چیست؟
دکل مهاری دکل هایی هستند که با استفاده از سیم مهار به یک تکیه گاه مانند زمین متصل می شوند. دکل مهاری اغلب در شبکه تلفن همراه، رادیو و شبکه های رایانه ای استفاده می شوند و برای نصب بر روی پشت بام منازل و ادارات مناسب هستند. از مهمترین ویژگی دکل مهاری می توانیم به سبک بودن، کم هزینه بودن و سهولت نصب آن اشاره کنیم.
دکل مهاری چگونه نصب می شود
به طور کلی می توان گفت که فرایند نصب کردن یک دکل مهم ترین و اصلی ترین مرحله از اجرای آن می باشد؛ نصب کردن دکل هایی که وزن سبک تری دارند به نسبت دکل های سنگین وزن آسان تر می باشد، به منظور نصب کردن دکل های سبک وزن از جمله انواع مختلف دکل G35 و G45 از یک وسیله به نام جین پل استفاده می شود.
نصب کردن این نوع از دکل های مهاری به صورت کاملا دستی انجام می شود، اما به منظور نصب دکل مهاری سنگین وزنی از جمله G80 و دکل های خودایستا که از قطعات فلزی با وزن سنگین تشکیل شده اند نمی توانیم به صورت دستی و با کمک وسیله ی جین پل اقدام کنیم بلکه در این حالت استفاده از جرثقیل برای بالا بردن قطعات و اجزای دکل تا ارتفاع مورد نیاز الزامی می باشد.
هزینه ی خرید و نصب کردن یک دکل چقدر است
به طور معمول دکل های مهاری نوع G35 و G4آنها5 از پرفروش ترین انواع دکل های مهاری هستند که به سبب وزن سبک و آسان تر بودن فرایند نصب و اجرای بیشتر از انواع دیگر دکل ها در بازار فروش مورد استقبال قرار گرفته اند؛ به طور تقریبی می توان گفت که قیمت خرید و فروش دکل مهاری برای انواع G45 و G35 حدود سیصد و هشتاد تا چهارصد و پنجاه تومان است و قیمتی که به منظور نصب و اجرای این دکل ها برآورد شده است به طور تقریبی به ازای هر یک متر معادل هفتاد تا هشتاد هزار تومان یا بالاتر از این مقدار (بستگی به نوع دکل دارد) خواهد بود.دکل های مهاری زیر مجموعه ای از دکل های مخابراتی هستند. در ساخت، هزینه نصب و راه اندازی دکل مهاری رعایت استاندارها و اصول مهندسی برای جلوگیری از تلفات آتی بسیار مهم است.
دکل های مهاری مخابراتی به دسته های زیر تقسیم می شوند:
۱- دکل مهاری G25,G35,G45,G55,G65,G80 ( دکل سه وجهی )
۲- دکل مخابراتی خود ایستا ( سه وجهی)
۳- دکل مخابراتی خودایستا (چهار وجهی)
۴- دکل سه وجهی مهاری
۵- دکل های مهاری چهار وجهی
دکل مهاری یکی از انواع دکل های مخابراتی به شمار می رود که برای مقاصد مخابراتی مناسب است. دکل های مهاری توسط سیم های مهار نگه داری و مهار (بکسل) به سطح زمین یا تکیه گاهی مهار می شود. اغلب از دکل مهاری به علت بارگذاری های سبک برای نصب شبکه های رادیو، بیسیم، تلفن همراه و شبکه های کامپیوتری بکار گرفته می شود.در ابتدا این نوع سازه در کانادا توسط شرکت ROHN تولید شد که هدف آن ایجاد یک دکل موقت بود که قابلیت جابه جایی و نصب مجدد و سریع را داشته باشد.این نوع دکل ها در حالت های سه وجهی و چهار وجهی در اندازه های گوناگون از ۲۵ سانتی متر تا ۸۰ سانتی متر تولید می شوند.قسمت های تشکیل دهنده این دکل ها، سکشن بدنه، کرپی، پیچ و مهره و گوشواره، صفحه تعادل، مهارکش و … است.
مشخصات تجهیزات دکل مهاری
- از وِیژگی های این نوع دکل مهاری پایین بودن وزن و سبکی آن است، که سبب برتری آن نسبت به سایر دکل ها می باشد.
- از انواع این نوع دکل مهاری می توان به سری G آن اشاره کرد.
- این نوع دکل های مهاری با وزن کمی که دارند، می توانند در سازه های فلزی و بتنی مثل ساختمان ها و سوله ها بکار بروند.
- دکل های مهاری نصب آسانی دارند و می توانند در سطوح مرتفع از زمین نصب شوند. این دکل ها برای نصب آنتن های مخابراتی، بی سیم و … به علت بلند بودنشان کاربرد دارند.
طراحی دکل مهاری
در طراحی دکل های مهاری و به طور کل دکل ها باید المان های زیر در نظر گرفته شود:
- باری که به علت وزش باد بر دکل ها تاثیر می گذارد.
- استقامت و ساخت مناسب ترین شکل با توجه به بار های ناشی از زلزله.
- در طراحی دکل ها، همانند سایر تجهیزات استانداردهایی وجود دارد که باید به این آیین نامه ها توجه شود. مانند:
- استاندارد طراحی دکل های مخابراتی(EIA-RS-222-F)
- آیین نامه ۲۸۰۰IRAN
- آیین نامه فولاد AISC
.
متعلقات و تجهیزات دکل های مهاری
از اجزای تشکیل دهنده دکل مهاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱-گوشواره: افزایش خم سیم های مهاری، سبب بیشتر شدن طول عمر سیم مهار، جلوگیری از ورود خسارت به سیم مهار در موقعیت وصل شدن سیم مهار و عدم اتصال آن به انکر راد به صورت مستقیم.
۲-کرپی: سیم مهار به وسیله ی دو یا سه کرپی وصل شده و محکم می شود. در نصب این وسیله سیم مهار باید خم شود. برای این وسیله اورلپ به اندازه ۵۰ سانتی متر بکار می رود. در بکار بردن این وسیله دقت کنید تا کرپی ها در یک جهت باشند.
۳-سیم مهار: یکی از مهم ترین اجزا دکل های مهاری سیم مهار است. این وسیله برای حفظ ایستادگی دکل های مهار در برابر وزش باد بکار می رود. جنس بکار رفته در تولید این وسیله فولاد پرمقاومت ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. در دکل های مهاری معمولی از سیم های مهار در اندازه ی ۶ تا ۸ استفاده می شود. نمونه های بافته شده آن در سایز های ۶ تا ۱۶ موجود می باشد. در هنگام نصب، باید توجه داشت که کشش این سیم های مهار در حدود ده درصد مقاومت آن می باشد.
۴-سکشن یا قسمت یا تکه: سکشن های دکل های مهاری از سه وسیله پیچ، لوله و میلگرد ساخته می شود. ارتفاع این تکه ها در دکل های مهاری در حدود ۳ متر می باشد. به طور کل لوله با سایز ۳۲ و میل گرد با اندازه ۱۰ می تواند برای نیازهای سازه ای مناسب باشد. در اتصال لوله و میلگرد از جوش های Co2 استفاده می شود. از میلگرد های بدون آج در دکل های مهاری استفاده می شود.
۵- انکر راد: کاربرد انکر راد ها در وصل شدن سیم های مهار به فونداسیون دکل های مهاری می باشد. تعیین اندازه ی انکر راد ها با توجه به تعداد سیم های مهاری مشخص می شود. انکر راد ها نیز همانند سایر اجزا برای جلوگیری از خوردگی، به گالوانیزه گرم آغشته می شوند.
۶-انکربولت: این قطعه در اتصال دکل مهاری به فونداسیون ها کاربرد دارد. با توجه به ارتفاع و وزن دکل های مهاری تعداد انکربولت ها بین ۱ تا ۳ عدد می باشد. این قطعه حتما باید گالوانیزه شود.
۷- مهارکش: مهارکش یا بست قورباغه ای در ایجاد کشش اولیه با چرخیدن این وسیله نقش دارد. همانطور که در آیین نامه های استاندار ذکر شده، باید توجه کرد که کشش اولیه سیم مهار ۱۰ درصد مقاومت آنها باشد. مهارکش ها به صورت دو سر گرد و یک سر گرد تولید می شوند.
۸- صفحه تعادل: از دیگر تجهیزات دکل مهاری ، ورق هایی هستند که برای اتصال سیم های مهار به عصایی به کار برده می شوند. این ورق های تعادل، با توجه به اینکه از یک جهت باید به انکر راد ها و از طرف دیگر به سیم های مهار وصل باشد، سوراخ کاری و برش داده می شود. در ضخامت و فواصل سوراخ های روی آن باید به نیروی سیم مهارها توجه کرد. قطر سوراخ ها باید به اندازه ای باشد تا از لهیده شدن ورق ها جلوگیری کند. اگر نیروی سیم مهار بیش از حد باشد می توان از دو یا چند صفحه تعادل در کنار هم استفاده نمود.
۹-تسمه کمربندی: وظیفه ی این وسیله پخش نیرویی است که در محل اتصال سیم مهار به دکل های با ارتفاع شش تا نه متر از سیم به دکل های مهار وارد می شود. بطوریکه بین تمام اجزای دکل های مهار تقسیم گردد.
دریافت مشاوره و سفارش
برای ثبت سفارش یا دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با شماره تماس ما در ارتباط باشید 5200-061